Archívum: augusztus 24th, 2013
Pizzás stangli
Nagyon finom uzsonna, a gyerekek tízóraira a suliba is magukkal vihetik 🙂
Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg fehér tönkölyliszt
- 50 ml olivaolaj
- 2,5 dl víz
- 3 dkg élesztő
- mokkáskanálnyi cukor
- teáskanálnyi só
- evőkanálnyi oeregano
A tetejére:
- 2-3 db nagy paradicsom
- 1 kis fej hagyma
- só
- bazsaalikom
- oregano
- sonka
- sajt
A tésztához a lisztet a sóval és az oreganoval elkeverjük, majd hozzáadjuk a vízben a cukorral felfuttatott élesztőt és az olajat. Alaposan összedolgozzuk és a duplájára kelesztjük. Ezalatt a paradicsomokat meghámozzuk és a hagymával, valamint a fűszerekkel együtt krémesre turmixoljuk. A tésztát kelesztés után kissé visszagyúrjuk, majd 8 egyenlő darabra vágjuk. A darabokat hosszúkásra formázzuk és középen mindegyiket hosszában félig bevágjuk. A stanglikat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 15 perc pihenő után mindegyiket megkenjük a paradicsommal, és megszórjuk csíkokra vágott sonkával majd reszelt sajttal. 180 C fokos sütőben készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Almás-fahéjas csodaturmix a babának :)
Uzsonnára minden nap készítek egy finom turmixot a kislányomnak, ugyanis a kis csibész más formában nem hajlandó gyümölcsöt fogyasztani. Így elfogadja, sőt már az előkészületek is lázba hozzák: amikor meghallja a turmixgép hangját már tudja, hogy a fincsi uzsonna fog következni, és olyan izgatottan várja, hogy majd ki ugrik a bőréből 🙂
Egy igazi finomság a legkisebbeknek. 6 hónapos kortól adható. Az én Ceciliám nagyon szereti, ha készítem még a nagyok is megkívánják. 🙂
Egy szép érett almát megmosunk, meghámozunk, felkockázunk és 2-3 evőkanálnyi vízzel pár perc alatt puhára pároljuk. Párolás közben ízesítjük késhegynyi őrölt fahéjjal. Elkészítünk 1 dl csecsemőtápszert (90 ml víz, 3 mérőkanál tápszer) A megpárolt, kihűtött almát a tápszerrel, 1 mokkáskanálnyi nyírfacukorral összeturmixoljuk.
Jó étvágyat kívánok! 🙂