Gombapaprikás galuskával
Ebből az ételből mindig extra adagot kell készítenem, ugyanis rendkívül kelendő nálunk 🙂
Mi kell hozzá?
- 1 kg csiperke gomba
- 1 evőkanál sertészsír
- 3 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4-5 nagy evőkanál tejföl
- 2-3 levélke lestyán
- 2 evőkanál fűszerpaprika
- só
- bors
A zsíron az apróra vágott hagymát megpároljuk majd hozzákeverjük a fűszerpaprikát, kevés vizet öntünk alá majd mehet rá a tisztított, felszeletelt gomba. Kissé megsózzuk, megborsozzuk, majd lefedjük és megvárjuk míg levet ereszt. Rádobjuk a lestyánt, ráreszeljük a fokhagymát, végül a tejföllel besűrítjük. Tönkölylisztből készült galuskával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!