Archívum

PostHeaderIcon Ropogós csirkecombok, rakottburgonya ágyon

Ha kevés az időnk, ez az egyik legideálisabb ebéd vagy vacsora, hiszen itt a köret együtt készül a főétellel. És az íze verhetetlen.

ropogoscsirkecomb

Mi kell hozzá:

  • 4 db egész csirkecomb
  • bors
  • bazsalikom
  • rétesliszt a megforgatáshoz
  • 1 kg burgonya
  • 4 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • kis darabka vaj

Így készül:

A csirkecombokat sóval, borssal, bazsalikommal fűszerezzük. Egy magas falú tepsit vékonyan kikenünk vajjal, majd belekarikázzuk a burgonya felét, erre jön a paradicsom és a paprika felkarikázva, majd a maradék burgonya. Közben a burgonyát sózzuk! Én a paradicsomot meg szoktam hámozni, de ha nincs friss a kertből -télen miért is lenne??- akkor mirelit, vagy konzerv paradicsommal is elkészíthető.

A befűszerezett csirkecombokat réteslisztben megforgatjuk, ettől lesz a bőre finom ropogós, majd a burgonya tetejére a tepsibe fektetjük, minden csirkecombra teszünk egy kis darabka vajat.

Itt jegyezném meg, hogy ebben az esetben nem helyettesíthetjük a vajat margarinnal, mert a vaj íze rengeteg pluszt hozzátesz az ételhez. Laktózérzékenyeknek esetleg Liga margarin.

A tepsit alufóliával lefedjük és a húsok megpuhulásáig így sütjük, majd a fóliát levéve ropogósra sütjük.

Nagyon finom lesz, én már rengetegszer készítettem, kemencében is jól működik a dolog.

Jó étvágyat kívánok!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930