Joghurtos zöldségek
A joghurtos padlizsán mellett a másik kedvencem a “töröknél”. Sajnos most brokkolit nem kaptam, így az most kimaradt belőle, de így sem okozott csalódást. Ez gyakorlatilag egy alaprecept, egy csomó minden más is mehet bele: spárga, zöldborsó, zöldbab, olívabogyó, fekete olajbogyó – na azt se kaptam, pedig imádom a tetejét megszórni vele. Szóval az élvezet fokozható, csak a fantáziánkon múlik.
Mi kell hozzá:
- 1 kis fej karfiol
- 1 fej brokkoli
- 3 db sárgarépa
- 1 db kaliforniai paprika
- 2 fej lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 nagy pohár natur joghurt
- só
- bazsalikom
- olívaolaj
Így készül:
Kevés olívaolajon megpároljuk a felkarikázott sárgarépát, a párolás vége felé rádobjuk a nagyobb cikkekre vágott lila hagymát és a felszeletelt paprikát. Párolás közben sózzuk, bazsalikommal ízesítjük. A zöldségeket nem szabad teljesen puhára párolni, fontos hogy egy kissé roppanós maradjon minden. Szűrőkanállal kiszedjük a zöldségeket, majd a fazékba rakjuk a rózsáira szedett brokkolit, kevés vizet aláöntve ezt is megpároljuk, majd kiszedjük, végül ugyanígy teszünk a karfiollal is. A karfiol az egyetlen amit teljesen puhára szoktam főzni, erre egy kicsit több víz kerül.
A joghurtba belereszeljük a fokhagymát, ezt is fűszerezzük kevés bazsalikommal és sóval, megforgatjuk benne a zöldségeket, és kevés olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!