Vörösboros, rozmaringos kacsasült, hagymás törtkrumplival
Ehhez a különlegesen finom kacsasülthöz szerintem jobban passzol a párolt lila káposzta, de most a ház ura kívánsága szerint jó kis magyaros, hagymás törtkrumplit készítettem hozzá. Így is fincsi lett!
Hozzávalók:
- egy szép, nagy házi kacsa
- 1 palack édes vörösbor
- sok morzsolt rozmaring
- 3 gerezd fokhagyma
- só
A körethez:
- 50 dkg főtt krumpli
- 3 fej hagyma
- kacsazsír
- kiskanálnyi fűszerpaprika
- só
A kacsát kívül-belül megsózzuk, jól bedörzsöljük reszelt fokhagymával és megszórjuk rozmaringgal. Római tálba vagy kacsasütőbe fektetjük és aláöntjük a vörösbort. Lefedjük és időnként megforgatva barnára sütjük.
A körethez a krumplit sós vízben megfőzzük, majd a vizet leöntjük róla és összetörjük. Kevés kacsazsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát, megsózzuk és elkeverünk benne egy kiskanálnyi fűszerpaprikát, majd az összetört krumplihoz keverjük.
Jó étvágyat kívánok!