Archívum

PostHeaderIcon Vörösboros, rozmaringos kacsasült, hagymás törtkrumplival

IMAG3766

Ehhez a különlegesen finom kacsasülthöz szerintem jobban passzol a párolt lila káposzta, de most a ház ura kívánsága szerint jó kis magyaros, hagymás törtkrumplit készítettem hozzá. Így is fincsi lett!

Hozzávalók:

  • egy szép, nagy házi kacsa
  • 1 palack édes vörösbor
  • sok morzsolt rozmaring
  • 3 gerezd fokhagyma

A körethez:

  • 50 dkg főtt krumpli
  • 3 fej hagyma
  • kacsazsír
  • kiskanálnyi fűszerpaprika

A kacsát kívül-belül megsózzuk, jól bedörzsöljük reszelt fokhagymával és megszórjuk rozmaringgal. Római tálba vagy kacsasütőbe fektetjük és aláöntjük a vörösbort. Lefedjük és időnként megforgatva barnára sütjük.

A körethez a krumplit sós vízben megfőzzük, majd a vizet leöntjük róla és összetörjük. Kevés kacsazsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát, megsózzuk és elkeverünk benne egy kiskanálnyi fűszerpaprikát, majd az összetört krumplihoz keverjük.

Jó étvágyat kívánok!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.

2024. november
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930