Hová tegyem Aranyom a spagettis tálat?
“Ide elém! Én választom meg az öngyilkos fegyvert!”
Ha valaki nem tudná, a fenti sorokat a Segítség, felszarvaztak! című filmből idéztem. Ennél a résznél – ami tulajdonképpen a film zárójelenete is – a megcsalt főhős épp öngyilkosságra készül, konkrétan halálra akarja zabálni magát. Ezt olyan nagy elhatározással teszi, hogy a – szintén megcsalt – felesége is csatlakozik hozzá.
Ajánlom ezt a filmet mindazoknak, akik egy könnyed olasz vígjátékra vágynak, és nem riadnak vissza egy-egy pikáns jelenettől sem. A Haumann Péter magyar hangján megszólaló Lino Banfi zseniális alakítása garantálja, hogy nem fognak pihenni a nevetőizmok 🙂
Hát akkor nézzük azt a spagettit!
Mi kell hozzá?
- 60 dkg darált sertéshús
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- sok-sok bazsalikom
- kevés só
- 4 nagy evőkanál sűrített paradicsom
- 0,5 dl fehérbor
- 1 nagy alma
- 1 csomag spagetti
Kevés olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzá keverjük a darált húst és fehéredésig pirítjuk. Kevés sóval, sok bazsalikommal, reszelt fokhagymával fűszerezzük. Ráreszeljük a meghámozott almát és egy ideig együtt pirítjuk, majd hozzá adjuk a sűrített paradicsomot és a fehérbort, kevés vízzel felöntjük és készre főzzük. Közben a spagettit is kifőzzük, de csak tálalás előtt keverjük a szószba. Reszelt parmezánnal meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!