Rizotto a ‘la Hungary

2 hozzászólás

pizap.com13693877458751

Ennek az ételnek a készítését a nagymamámtól tanultam. Gyerekként  rizi-bizinek neveztük és  nagy örömmel, vasárnapi ábrázattal  fogyasztottuk. Mindig ilyenkor nyár elején készítette a mami, mikor a kertben már érett a zöldborsó. Most igaz,  még csak virágzik a borsó,  de nem bírtam ki és vettem a piacon egy keveset.

Lássuk, hogyan készül!

Amire szükségünk lesz:

  • 2 nagy fej hagyma
  • 50 dkg parasztkolbász
  • 60 dkg zöldborsó
  • fél liter rizs
  • 1 liter víz
  • kevés fűszerpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis paprika

A felkockázott hagymát kevés zsíron vagy olajon megpároljuk, hozzá adjuk a felkarikázott kolbászt, az apróra vágott paprikát és a rizst. Meghintjük fűszerpaprikával és felöntjük a vízzel (ami a rizs térfogatának a duplája, de ha valaki szaftosabban szereti, adhat még hozzá), kicsit megsózzuk vigyázva, mert a kolbász is sós, ráreszeljük a fokhagymát és lefedve lassan készre főzzük. Időnként keverjük meg, nehogy leégjen! Frissen elkészítve tálaljuk. Jól csúszik rá a fehérbor…vagy egy jó fröccs.

Jó étvágyat kívánok!

2 Replies to “Rizotto a ‘la Hungary”

  1. A rizibizit ma is rizibizinek nevezzük, mert rizottó nem ugyanaz!!!! :)Egyébként maga a kaja finom. Nálunk ma hasonló volt, maradék rizibizihez virsli pörköltet csináltam.

  2. Persze, hogy nem ugyanaz, mint ahogyan a langalló sem pizza, mégis sok helyen magyar pizzának nevezik 🙂 A rizibizi nálunk a sima fehér rizs zöldborsóval együtt párolva, ezt az ételt csak gyerekkorunkban emlegettük rizibiziként. De hamarosan megtalálható lesz az oldalon az igazi rizotto is. Addig is jó olvasgatást, kellemes időtöltést kívánok! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.