Archívum

PostHeaderIcon Lasagne

pizap.com13638828283121Ez az étek rendkívül népszerű a családomban, épp ezért nagyon gyakran készítem. A tönkölylisztből gyúrt tésztát részesítem előnyben, de a kész, bolti tésztalapokat sem vetem meg.  Íme Garfield kedvence:

Hozzávalók a gyúrt tésztához:

  • 4 db tojás
  • 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 30 dkg fehér tönkölyliszt

A raguhoz:

  • 70 dkg darálthús
  • 3 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg sűrített paradicsom
  • bazsalikom
  • kakukkfű

A besamelhez:

  • 0,5 dl olaj
  • 3 evőkanál liszt
  • fél liter tej

Sajt a tetejére.

A lisztekből a tojásokkal tésztát gyúrunk, nagyon vékonyra kinyújtjuk, 8 cm széles csíkokra szabdaljuk és szikkadni hagyjuk.

A besamelhez az olajban a lisztet picit megpirítjuk, majd hideg tejjel felöntjük, megsózzuk és állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük.

A raguhoz a hagymát nagyon apróra vágjuk és kevés olajon megpároljuk, rárakjuk a darált húst és kifehéredésig kevergetjük. Fűszerezzük sóval, bazsalikommal, kakukkfűvel, reszelt fokhagymával és rátesszük a paradicsomot. Vízzel felöntve készre főzzük.

A lasagnesütő tepsinkbe teszünk egy kevés ragut, majd szépen beborítjuk egy réteg tésztával. Újra ragu, tészta és így tovább 🙂 az utolsó tésztaréteg tetejére is kerüljön ragu. Ekkor az egészet szépen befedjük a besamellel, sajtot reszelünk a tetejére és mehet a sütőbe. 200 C fokon 15 perc alatt elkészül.

Jó étvágyat kívánok!

 

 

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930