Aranyló tönkölypalacsinta
Készítettetek már tönkölylisztből palacsintát? Ha még nem, akkor itt az ideje kipróbálni!
Amire szükség lesz hozzá:
- 5 db tojás
- csipetnyi só
- 1 teáskanál cukor vagy nyírfacukor
- 3 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- kb. 40 dkg fehér tönkölyliszt
- kb. 2 dl tej
- kb. 3 dl szódavíz vagy szénsavas ásványvíz
A tojásokat alaposan felverjük a cukorral, a sóval és a teljes kiőrlésű liszttel.Felváltva adagoljuk hozzá a tejet, fehér lisztet és a szódát a kívánt sűrűség és mennyiség eléréséig. Ha hígabb tésztát készítünk akkor vékonyabb, ha sűrűbbet, vastagabb palacsintáink lesznek. 🙂 Mivel ezek a lisztek igen magas rosttartalommal rendelkeznek, nagyon fontos, hogy pihentessük a tésztát sütés előtt, ekkor egy kicsi még jobban be fog sűrűsödni, de később hígíthatjuk még szódával vagy tejjel.
A palacsintákat a szokott módon kisütjük és tetszőleges töltelékkel tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!
whoah this blog is fantastic i like reading your articles. Keep up the good paintings! You understand, a lot of people are hunting round for this info, you could aid them greatly.
Hi Ugg, Thanks! I’m glad for your comment. Have nice reading and cooking! 🙂