Paradicsomos húsgombócok makarónival
Színpompás, mediterrán ebéd a tél végi hétköznapok szürkeségében.
Amire szükségünk lesz :
- 60 dkg darálthús
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy fej hagyma
- bazsalikom
- kakukkfű
- só
- 5 dkg kemény sajt
- 2 doboz hámozott paradicsom konzerv vagy 1 kg friss paradicsom
Így készül:
A darált húst a tojással, zsemlemorzsával, reszelt sajttal jól elkeverjük, hozzáadjuk a hagyma felét nagyon apróra vágva, belereszeljük a fokhagymákat, ízesítjük sóval, bazsalikommal, kakukkfűvel és az egészet jól összedolgozzuk, majd dió méretű gombócokat készítünk belőle. Kevés olajon a gombócokat elősütjük, hogy minden oldalról szép kérget kapjanak, majd a visszamaradt zsiradékban megpároljuk a hagyma másik felét, igen apróra vágva. A paradicsomkonzerveket leturmixoljuk és a hagymához öntjük, reszelünk bele 1 gerezd fokhagymát, ízesítjük bazsalikommal és sóval, majd a gombócokat visszatéve kb. 30 perc alatt készre főzzük. Makarónival tálaljuk, tetejét sajttal meghinthetjük.
Meglátjátok milyen finom! Jó étvágyat hozzá!