Archívum

PostHeaderIcon Avokádókrém

IMAG0875

Tudtátok hogy az avokádó nagyon egészséges zöldség? Vagy gyümölcs. Vagy gyógynövény. Mindegy is, lényeg az, hogy telítetlen zsírsavakban, B-, C- és E-vitaminokban igen  gazdag, de a kálium-, foszfor- és vastartalma sem elhanyagolható. Ráadásul nem csak egészséges, de nagyon finom is. Viszonylag semleges ízének köszönhetően rendkívül változatosan ízesíthető.  Én most egy egyszerű, fokhagymás szendvicskrémet készítettem belőle.

Mi kell hozzá?

  • 1 db érett avokádó
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors

Így készül:

A megmosott avokádót félbevágjuk, magját eltávolítjuk és karalábévájóval a héjából a puha húsát kiszedjük. A gyümölcshúst a tejföllel és a reszelt fokhagymával leturmixoljuk, sóval, borssal ízesítjük. A kész szendvicskrémet az avokádó héjába visszatöltve pirítós mellé tálaljuk, de mártogathatunk bele tortillát, sült krumplit vagy chipset is.

IMAG0870Jó étvágyat!

 

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930