Töltött bacon
Ma ezt a feltétet készítettem a spenótfőzelékhez. A gyermekeim körében osztatlan sikert aratott, a férjem majd csak este teszteli. Reméljük a legjobbakat! 🙂
Mi kell hozzá?
- 60 dkg darált hús (nekem most pulyka volt itthon)
- 2 db zsemle
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- mokkáskanálnyi pirospaprika
- 1 teáskanálnyi szárított petrezselyem
- 1 teáskanálnyi szárított lestyán
- 1 db tojás
- 1 csomag szeletelt bacon
Így készül:
A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megsózva megdinszteljük.
A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kicsavarva a darált húshoz adjuk. Hozzáadjuk a hagymát, a fűszereket, belereszeljük a fokhagymát is és a tojással alaposan összedolgozzuk.
A húspépből kicsi rudakat formázunk, melyeket egyenként egy-egy szelet baconbe tekerünk, és tepsire téve 250 Cfokon, alul/felül sütés mellett 20 perc alatt megsütjük.
Vélemény, hozzászólás?