Tarka-barka sütemény
Nálunk ez a végtelenül egyszerű sütemény vezeti a népszerűségi toplistát. Persze olyan finomra sütni senki sem tudja mint a nagymama, de azért az enyémnek se marad sok ideje a tálcán ücsörögni!
Mi kell hozzá?
- 3 db tojás
- 20 dkg porcukor (én porított nyírfacukorral készítem)
- 10 dkg vaj
- 3 evőkanálnyi lekvár + ízlés szerint a töltelékbe
- 1 dl tej
- 30 dkg liszt (fehér tönkölyliszt)
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor, de ez el is maradhat
- reszelt citromhéj
- 2 evőkanálnyi kakaópor
Így készül:
A porcukrot a tojásokkal elkeverjük, hozzáadjuk a megolvasztott vajat, a lekvárt, a tejet, a citromhéjat és a vaníliás cukrot. Mindezt alaposan kikeverjük, majd apránként adagoljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, és hézagosan belekanalazzuk a massza felét, a másik felében pedig jól elkeverjük a kakaóport, majd azt is a tepsibe kanalazzuk, az üresen hagyott helyekre. 200 C fokos sütőben lassan megsütjük. Kihűlt állapotában a tésztát két lapra vágjuk és lekvárral megtöltjük, tetejét porcukorral meghinthetjük, de nem szükséges, így is elég édes.
Jó étvágyat kívánok!