„Nem lehet abbahagyni” csirke
Frank Júlia kiváló receptje, csirkemellből elkészítve. Egyszerű és finom fogás, tényleg nem lehet abbahagyni. 🙂
Hozzávalók:
- 2 db csirkemell filé
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 nagy fej hagyma
- 2 dl tejföl
- 4 evőkanálnyi liszt
- 4 evőkanálnyi olaj
- 1 púpozott teáskanálnyi fűszerpaprika
- 1 teáskanálnyi só
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanálnyi majoranna
- 1 mokkáskanálnyi bors
- 1 mokkáskanálnyi őrölt kömény
Így készül:
A csirkemelleket szeletekre vágjuk, megsózzuk és állni hagyjuk. A lisztet elkeverjük a fűszerekkel és a reszelt fokhagymával, a hússzeletek mindkét oldalát megmártjuk benne, majd kivajazott tepsire egymás mellé rendezzük. Ha maradt meg fűszeres lisztünk, azt egyenletesen a húsok tetejére szórhatjuk. Az egészet megszórjuk a felkarikázott hagymával, majd beborítjuk a reszelt sajttal. Végül lelocsoljuk a tejföl és az olaj keverékével. Alufóliával lefedve, kb. 50 perc alatt puhára sütjük, majd a fóliát levéve a tetejét hagyjuk megpirulni. Én köretként zöldséges rizst és párolt lila káposztát készítettem mellé, de egy szimpla salátával is megállja a helyét.
Jó étvágyat kívánok!
Vélemény, hozzászólás?