Tejszínes sütőtökleves
Nagyon könnyen elkészíthető, tápláló, finom krémleves.
Mi kell hozzá?
- 1 db sütőtök
- 3 dl víz
- 1 gerezd fokhagyma
- kiskanálnyi rozmaring
- 3 dl tejszín
- a tetejére reszelt sajt, pirított bacon, tökmagolaj
Így készül:
A tököt szétvágjuk, kimagvaljuk, húsát bevagdossuk és a vágásokba vékonyra szeletelt fokhagymát nyomkodunk, tetejét rozmaringgal megszórjuk és a sütőben puhára sütjük. A megsült tök húsát kanállal egy fazékba szedjük, ráöntjük a vizet, botmixerrel pürésítjük, majd a tejszínt is hozzá öntve össze forraljuk. Kicsit még ízesíthetjük rozmaringgal vagy sóval. Én van úgy, hogy egy leveskockát is dobok bele, vagy belefőzök egy szál lestyánt, ez ízlés dolga. Pirított baconnel, reszelt sajttal, pár csepp tökmagolajjal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Én legjobban ezt a fajta sütőtököt szeretem . Fantasztikusan finom, édes ízű, a húsa sütés után is vastag marad és teljesen homogén, nem húz rostokat. Nagyon jó vele dolgozni!