Áfonyapuding – Hami törp kedvence :)
Természetesen Hami kedvenc csemegéje, az áfonyapuding is felkerült a filmes kaják közé 🙂 Ilyenkor nyáron, az áfonyaszezon kellős közepén különösen aktuális, és nem mellesleg egészséges is, hiszen az áfonya nyersen kerül az édességbe. 🙂
Helyesek ezek a törpikék, nem csoda, hogy belopták magukat a gyerekek szívébe. A magyar szinkron pedig ismét zseniális: Haumann Péter mint Hókuszpók, egyszerűen utánozhatatlan. Törpapának pedig keresve sem találhattak volna Sinkovits Imrénél alkalmasabbat. Az ő megnyugtató baritonja telitalálat!
Áfonyapuding:
Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 4 evőkanálnyi liszt (fehér tönköly)
- 3 tojás sárgája
- 6 evőkanálnyi cukor (nyírfacukor)
- 2 csomag vaniliáscukor
- 1 evőkanálnyi margarin vagy vaj
- kb. 30 dkg friss áfonya
Az áfonyából néhány szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit egy kiskanálnyi cukorral leturmixoljuk. A tejből elveszünk 2 dl-t, a többit a cukrok kíséretében felforraljuk. Míg melegszik a tej, az elvett 2 dl-ben elkeverjük a tojássárgájákat és a lisztet, majd a forrásban lévő többi tejhez adjuk és az egészet összefőzzük, végül a vajat is hozzákeverjük. Ezután a vaníliás puding felébe belekeverjük a leturmixolt áfonya 2/3 részét. Kihűtjük, majd magas poharakba rétegezve belekanalazzuk a kétféle pudingot. Én a poharak aljára meglepetésként tettem egy-egy evőkanálnyi áfonyapépet 🙂 Hidegen tálaljuk tejszínhabbal és áfonyaszemekkel.
Jó étvágyat kívánok!
Vélemény, hozzászólás?