Archívum

PostHeaderIcon Kakaós csiga

pizap.com13753598544682

Ezt a kakaós csigát a nagymamám receptje alapján szoktam készíteni. Hihetetlenül finom, és még melegen el szokott fogyni.

Mi kell hozzá?

  • 50 dkg liszt (25 dkg fehér tönkölyliszt, 25 dkg királyliszt vagy kenyérliszt)
  • 2 tojássárgája + a fehérjék megkenni
  • 3 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • diónyi sertészsír
  • 5 dkg cukor
  • csipetnyi só
  • a töltelékhez: olvasztott vaj, cukor, kakaópor

A liszteket egy tálban elkeverjük. 1 dl tejben 3 evőkanálnyi liszttel, 1 mokkáskanálnyi cukorral és az élesztővel kovászt keverünk, majd a lisztben egy mélyedést készítünk és ebbe beleöntjük.Letakarva kissé megkelesztjük. A maradék tejben elkeverjük a tojássárgájákat, a cukrot és a sót és ezt is a kovászhoz öntjük, majd a zsírt is hozzáadva az egészet alaposan összedolgozzuk, ezután letakarva, meleg helyen a kétszeresére kelesztjük. Miután megkelt a tésztánk, kissé újra átgyúrjuk, majd ujjnyi vékonyra kinyújtjuk. Olvasztott vajjal alaposan megkenjük, majd megszórjuk kakaóporral és cukorral (én ehhez nyírfacukrot használtam) , feltekerjük, és 1,5 cm széles szeleteket vágunk belőle. A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, majd 10 perc pihentetés után tetejüket tojásfehérjével megkenjük és 220 C fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930