Marha, vadasan
A vadast sokan, sokféleképpen készítik. Én most megosztom Veletek a gyorsan elkészíthető ” kismama-verziót”. 🙂
Mi kell hozzá?
- 60 dkg szép sovány marhahús
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- mustár
- só
- bors
- 4 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 4 db babérlevél
- 8 db borókabogyó
- 4 evőkanál tejföl
Így készítjük:
A marhahúst kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, a szeleteket mustárral jól megkenjük,majd minimális olajon mindkét oldalról elősütjük.
A visszamaradt zsiradékban megpároljuk az apróra vágott hagymát, beletesszük a hasábokra vágott sárga- és fehérrépát, fűszerezzük sóval, borssal, babérlevéllel, késlappal kilapított borókabogyóval, beledobjuk a fokhagymát és visszahelyezzük a hússzeleteket. Felöntjük vízzel és fedő alatt készre pároljuk.
Ha már a hús is puha, omlós, akkor kiszedjük, kihalásszuk a babérleveleket,majd minden mást ami a fazékban maradt egy botmixerrel pürésítjük. Hozzákeverjük a tejfölt, ha kell akkor még teszünk bele mustárt, visszatesszük a hússzeleteket, és még egyszer összeforraljuk.
Én most az egyszerűség kedvéért tésztát főztem hozzá, de tálalhatjuk zsemlegombóccal vagy knédlivel is.
Jó étvágyat kívánok!
Vélemény, hozzászólás?