Amerikai palacsinta
Nem tudom eldönteni, hogy a Nutellát veszem-e a palacsintához, vagy a palacsintát készítem a Nutellához. 🙂 Nálunk mindenképpen elválaszthatatlanok egymástól.
Ami kell hozzá:
- 2 db tojás
- 1 teáskanál nyírfacukor
- csipetnyi só
- 3 dl tej
- 25 dkg fehér tönkölyliszt
- 2 evőkanál olvasztott vaj
- 1 csomag sütőpor
Így készítjük:
A tojásokat a cukorral, sóval, vajjal habosra keverjük, majd felváltva adagoljuk hozzá a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. Sűrű, de vastagon folyó tésztát kell kapnunk, ennek érdekében elképzelhető, hogy kell még hozzá némi tej – sok múlik a liszt minőségén.
Fél óra pihenés után hozzá is foghatunk a palacsintasütéshez.
Szemben a hagyományos palacsintával, ezt száraz, nem túl forróra hevített serpenyőben sütjük, a tésztát akkor fordítjuk meg, amikor már buborékos a teteje.
Nutellával vagy lekvárral is nagyon finom, de kipróbálhatjátok a tradicionális juharszirupos verziót is. Nem fogtok csalódni!
Ja, és mindig dupla adaggal készítem 🙂
Vélemény, hozzászólás?