Amerikai palacsinta

No Comments

IMAG0523Nem tudom eldönteni, hogy a Nutellát veszem-e a palacsintához, vagy a palacsintát készítem a Nutellához.   🙂  Nálunk mindenképpen elválaszthatatlanok egymástól.

Ami kell hozzá:

  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál nyírfacukor
  • csipetnyi só
  • 3 dl tej
  • 25 dkg fehér tönkölyliszt
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • 1 csomag sütőpor

Így készítjük:

A tojásokat a cukorral, sóval, vajjal habosra keverjük, majd felváltva adagoljuk hozzá a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. Sűrű, de vastagon folyó tésztát kell kapnunk, ennek érdekében elképzelhető, hogy kell még hozzá némi tej – sok múlik a liszt minőségén.

Fél óra pihenés után hozzá is foghatunk a palacsintasütéshez.

Szemben a hagyományos palacsintával, ezt száraz, nem túl forróra hevített serpenyőben sütjük, a tésztát akkor fordítjuk meg, amikor már buborékos a teteje.

Nutellával vagy lekvárral is nagyon finom, de kipróbálhatjátok a tradicionális juharszirupos verziót is. Nem fogtok csalódni!

Ja, és mindig dupla adaggal készítem 🙂

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .