Na, hát akkor a tökös és a töketlen sütemény :)
Múlt heti attrakció 🙂 és mint minden mostanában, ennek is nagy része ment-ment Debrecenbe 🙂
A tökös sütemény:
- 20 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 3 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanálnyi baracklekvár
- 2 evőkanálnyi méz
- 0,5 dl víz
- 30 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 1 evőkanálnyi mézessütemény fűszerkeverék
- 1 kiskanálnyi reszelt gyömbérgyökér
- kb 30 dkg sült tök, megsütve
- 4 evőkanálnyi vágott dió a tetejére
A sült tök és a dió kivételével minden hozzávalót egyneművé keverünk. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, megszórjuk a kis darabokra vágott sült tökkel és a durvára vágott dióval. Előmelegített sütőben 200 C fokon készre sütjük, csak teljesen kihűlt állapotában vágjuk össze.
A töketlen sütemény:
- 20 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 3 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanálnyi baracklekvár
- 2 evőkanálnyi méz
- 0,5 dl víz
- 30 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 2 evőkanálnyi kakaópor
- olvasztott csoki és félbe vágott zselés cukorka a tetejére
A tökös sütihez hasonlóan a hozzávalókat összekeverjük, sütőpapíros tepsibe simítjuk és megsütjük. A kihűlt süteményt felszeleteljük és kedvünk szerint díszítjük, én most minden szelet sütire egy mokkáskanálnyi olvasztott csokival egy fél zselés cukrot ragasztottam. Fincsi lett 🙂
Jó étvágyat kívánok!