Rántott hal, tartár…. mi kell még? :)
Igazi klasszikus 🙂 a jó kis retro rántott hal.
Gyakran készítem, mert nagyon szereti a család, akár egy hétköznapi vacsorára, akár hétvégén… bármikor jöhet.
Általában friss halat használok, leggyakrabban afrikai harcsát, de a fagyasztott alaszkai tőkehal is nagyon kiváló rántva. A mirelit halat kiolvasztás után, a frisset átmosás után rövid időre fokhagymás tejbe áztatom, 15 percig pont elég. Utána sózom, majd jöhet a klasszikus liszt, tojás, morzsa panír, majd olajban kisütöm és már kész is. A tartárhoz 1 tojás sárgáját 2 dl nagyon lassan adagolt olajjal kikeverek, fűszerezem sóval, fehérborssal és elkeverem 1 pohár tejföllel. Ezt tálalom a rántott hal mellé és általában a sült krumpli sem marad el. Tényleg elég retro. Jó étvágyat kívánok!