Archívum

PostHeaderIcon Pasta Capunti – egy kis nyár a télutóban

Tavaly nyáron volt szerencsém néhány napra elmenekülni a távoli Itáliába, az olasz csizma legdélibb csücskébe 🙂 Puglia megyébe, Tarantóba. Ez a vidék híres a különféle kézműves tésztáiról, például csak itt készítik az isteni capuntit és az orecchiettét, melyek sokkal tartalmasabb, rusztikusabb tészták, mint az itthon kapható úgynevezett olasz tészták, még a Barillát is – én általában ezt használom itthon – messze lekörözik. Hazafelé jövet be is vásároltam a reptéren tésztákból, hogy a családdal is meg tudjam kóstoltatni, hogy milyen is az igazi dél-olasz pasta.

És hogy ez miért most került elő? Mert a fotók között válogatva kezembe került pár kép a tavalyi nyárról, és ebben a szeles, szürke időben olyan jól esik felidézni a nyarat, a napsütést…   És mivel ezek a tészták itthon is beszerezhetőek, érdemes kipróbálni, nem fog csalódást okozni 🙂

Ő is velünk jött 🙂

És az én pasta capuntim 🙂 pestoval

Ez a két hozzávaló kell hozzá: a tészta és a pesto és némi sajt a tetejére, persze parmezánnal az igazi 🙂 Miután kifőztük a tésztát ( a csomagoláson mindig feltüntetik a főzési időt, ezt illik betartani), beletesszük egy nagy serpenyőbe, összemelegítjük a pestoval és már tálalhatjuk is. Jó étvágyat kívánok!

És jó éjt!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930