Archívum

PostHeaderIcon Hagyma krémleves

Hagymaleves

Ez egy nagyon gyorsan elkészülő, tápláló, egészséges leves.

 

A bátrabbak kipróbálhatják a jól bevált módszeremet: amikor a póréhagymát felkarikáztuk, de még nem tettük a fazékba, locsoljuk meg 1 evőkanálnyi whiskyvel, és hagyjuk állni pár percig! Fantasztikus ízharmóniában lesz részünk. Így születnek a nagy dolgok – bátorság és egy kis whisky. 🙂

 

Mi kell hozzá?

 

  • 2 db szép szál póréhagyma
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél dl olaj (hidegen sajtolt napraforgóolaj)
  • bors
  • 1 evőkanál szárított vagy friss petrezselyem
  • 1 evőkanál szárított vagy friss lestyán
  • kb.1- 1,2 liter víz, ez attól függ, mennyire szeretnénk sűrűre főzni
  • 2 dl tejszín
  • tetejére reszelt sajt

 

Így készül:

 

Az olajon szép üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát. Ezt azzal segíthetjük, ha párolás közben megsózzuk, ekkor levet enged és nem fog megégni, csak szép krémesre párolódni.

 

Rátesszük a felkarikázott póréhagymát, és belereszeljük a fokhagymát is. Megfűszerezzük és kevés vizet aláöntve pár perc alatt puhára pároljuk.

 

Botmixerrel az egészet pépesítjük, felöntjük a vízzel, majd a tejszínt is hozzáadva újra forraljuk.

 

Reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

 

Jó étvágyat hozzá!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.

2024. november
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930