Hagyma krémleves
Ez egy nagyon gyorsan elkészülő, tápláló, egészséges leves.
A bátrabbak kipróbálhatják a jól bevált módszeremet: amikor a póréhagymát felkarikáztuk, de még nem tettük a fazékba, locsoljuk meg 1 evőkanálnyi whiskyvel, és hagyjuk állni pár percig! Fantasztikus ízharmóniában lesz részünk. Így születnek a nagy dolgok – bátorság és egy kis whisky. 🙂
Mi kell hozzá?
- 2 db szép szál póréhagyma
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- fél dl olaj (hidegen sajtolt napraforgóolaj)
- só
- bors
- 1 evőkanál szárított vagy friss petrezselyem
- 1 evőkanál szárított vagy friss lestyán
- kb.1- 1,2 liter víz, ez attól függ, mennyire szeretnénk sűrűre főzni
- 2 dl tejszín
- tetejére reszelt sajt
Így készül:
Az olajon szép üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát. Ezt azzal segíthetjük, ha párolás közben megsózzuk, ekkor levet enged és nem fog megégni, csak szép krémesre párolódni.
Rátesszük a felkarikázott póréhagymát, és belereszeljük a fokhagymát is. Megfűszerezzük és kevés vizet aláöntve pár perc alatt puhára pároljuk.
Botmixerrel az egészet pépesítjük, felöntjük a vízzel, majd a tejszínt is hozzáadva újra forraljuk.
Reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!