Tavaszi mézes zöldségleves a hideg napokra
Ez egy igazi “gyógyleves” 🙂
Mi kell hozzá?
- 2 evőkanálnyi olívaolaj
- 1 nagy fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 2 db burgonya
- 1 maréknyi zöldborsó (mirelit)
- 1 kis darabka zellergumó
- 1 kis darabka gyömbérgyökér
- 2 ágacska zellerlevél
- 1 evőkanálnyi aprított zöldpetrezselyem
- 2 db leveskocka
- só
- őrölt bors
- 2 evőkanálnyi kiskocka tészta levesbetétnek
- 2 evőkanálnyi méz
Így készül:
Az olívaolajon üvegesre pároljuk az apróra vágyott hagymát, majd rádobjuk a megtisztított, felkockázott zöldségeket és a zöldborsót. A fokhagymagerezdeket és a gyömbérgyökeret egészben tesszük a levesbe. Ízesítjük sóval, borssal, zöldpetrezselyemmel, zellerlevéllel, majd felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi, hozzáadjuk a leveskockákat és összeforraljuk. Belefőzzük a tésztát, majd a tűzről levéve kicsit hűlni hagyjuk, végül tálalás előtt a levesbe keverünk még 2 evőkanálnyi mézet. Ettől az étel nem lesz “mézízű”, csak kap egy nagyon finom plusz ízt. Érdemes kipróbálni!
Jó étvágyat kívánok!