Narancsos kuglóf
A legjobb kuglófreceptem! Szinte lehetetlen elrontani 🙂
Hozzávalók:
- 8 dkg cukor
- 8 dkg vaj
- 4 tojás sárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 1 dl frissen facsart narancslé
- 40 dkg liszt
- 1 narancs lereszelt héja
- 2-3 evőkanálnyi cukrozott narancshéj (de ez akár el is maradhat)
A cukrot a vajjal és a vaníliás cukorral jól elkeverjük, majd egyenként hozzá keverjük a tojássárgájákat (a fehérjéket későbbi felhasználásig hűtőbe tesszük). Hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, a narancslét, narancshéjat és a lisztet. Az egészet fakanállal alaposan kikeverjük. Egy kuglóf formát vékonyan vajjal kikenünk, zsemlemorzsával meghintjük, majd a tésztát belesimítjuk és letakarva 45 percig pihentetjük, majd alacsony hőfokon (160 C fok) lassan megsütjük.
A formából még melegen kiborítjuk és rácson hagyjuk kigőzölni.
Tálalás előtt a tetejét porcukorral meghintjük.
Jó étvágyat kívánok!
Vélemény, hozzászólás?