PostHeaderIcon Na, hát akkor a tökös és a töketlen sütemény :)

Múlt heti attrakció 🙂 és mint minden mostanában, ennek is nagy része ment-ment Debrecenbe 🙂

A tökös sütemény:

  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 3 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanálnyi baracklekvár
  • 2 evőkanálnyi méz
  • 0,5 dl víz
  • 30 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 evőkanálnyi mézessütemény fűszerkeverék
  • 1 kiskanálnyi reszelt gyömbérgyökér
  • kb 30 dkg sült tök, megsütve
  • 4 evőkanálnyi vágott dió a tetejére

A sült tök és a dió kivételével minden hozzávalót egyneművé keverünk. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, megszórjuk a kis darabokra vágott sült tökkel és a durvára vágott dióval. Előmelegített sütőben 200 C fokon készre sütjük, csak teljesen kihűlt állapotában vágjuk össze.

A töketlen sütemény:

  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 3 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanálnyi baracklekvár
  • 2 evőkanálnyi méz
  • 0,5 dl víz
  • 30 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 2 evőkanálnyi kakaópor
  • olvasztott csoki és félbe vágott zselés cukorka a tetejére

A tökös sütihez hasonlóan a hozzávalókat összekeverjük, sütőpapíros tepsibe simítjuk és megsütjük. A kihűlt süteményt felszeleteljük és kedvünk szerint díszítjük, én most minden szelet sütire egy mokkáskanálnyi olvasztott csokival egy fél zselés cukrot ragasztottam. Fincsi lett 🙂

Jó étvágyat kívánok!

 

 

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.

2017. december
h k s c p s v
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Életfűszerei FACEBOOK