Archívum

PostHeaderIcon Joghurtos padlizsán

joghurtos padlizsán

A török étteremben ez a kedvenc köretem. Szerencsére otthon is könnyen elkészíthető, és annyira finom, hogy még azoknak is ízlik, akik általában nem szeretik a padlizsánt.

Mi kell hozzá?

  • 2 db friss padlizsán
  • 4 dl házi joghurt vagy eredeti görög joghurt (nem az édes, Danone féle brrr!)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • oregánó
  • bazsalikom

A padlizsánokat megmossuk és hámozás nélkül fél cm vastagságú szeletekre vágjuk, egy tésztaszűrőbe tesszük, besózzuk és megvárjuk míg levet enged, ezt kiöntjük alóla. A padlizsánszeleteket – méretüktől függően – 4 vagy 8 cikkre vágjuk és egy serpenyőben kb. 1 evőkanálnyi olajon átpirítjuk. Közben fűszerezzük oregánóval és bazsalikommal, majd kissé kihűtjük. A joghurtba belereszeljük a fokhagymát és beleforgatjuk a sült padlizsánszeletkéket.   Még magában is nagyon finom egy kis pitakenyérrel vagy pirítóssal.

Jó étvágyat kívánok! 🙂

 

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.

2024. november
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930