Joghurtos padlizsán
A török étteremben ez a kedvenc köretem. Szerencsére otthon is könnyen elkészíthető, és annyira finom, hogy még azoknak is ízlik, akik általában nem szeretik a padlizsánt.
Mi kell hozzá?
- 2 db friss padlizsán
- 4 dl házi joghurt vagy eredeti görög joghurt (nem az édes, Danone féle brrr!)
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- oregánó
- bazsalikom
A padlizsánokat megmossuk és hámozás nélkül fél cm vastagságú szeletekre vágjuk, egy tésztaszűrőbe tesszük, besózzuk és megvárjuk míg levet enged, ezt kiöntjük alóla. A padlizsánszeleteket – méretüktől függően – 4 vagy 8 cikkre vágjuk és egy serpenyőben kb. 1 evőkanálnyi olajon átpirítjuk. Közben fűszerezzük oregánóval és bazsalikommal, majd kissé kihűtjük. A joghurtba belereszeljük a fokhagymát és beleforgatjuk a sült padlizsánszeletkéket. Még magában is nagyon finom egy kis pitakenyérrel vagy pirítóssal.
Jó étvágyat kívánok! 🙂