Babakonyha: Rozmaringos burgonyafőzelék
Ez a különlegesen finom burgonyafőzelék 9-10 hónapos kortól adható a babának. Feltétként kerülhet rá párolt csirkehús, vagy reszelt sajt.
Hozzávalók:
- 2-3 db burgonya
- mokkáskanálnyi morzsolt rozmaring
- csipetnyi só
- 2 evőkanálnyi repceolaj vagy olívaolaj
- 1 teáskanálnyi fehér tönkölyliszt
A krumplikat meghámozzuk, felkockázzuk és egy lábasban kevés vízzel feltesszük főni. Fűszerezzük sóval és rozmaringgal. Ha már a burgonya puhára főtt, levesszük a tűzről és egy másik edényben az olajjal és a liszttel nagyon világos rántást készítünk. Ezt kevés hideg vízzel felöntjük és a krumplihoz adjuk, amelyet a tűzre visszatéve még egyszer összeforralunk. A baba igényei szerint villával összetörjük, vagy botmixerrel pépesítjük. Reszelt sajttal nagyon finom!
Jó étvágyat kívánok! 🙂
Vélemény, hozzászólás?