Babakonyha: Rozmaringos burgonyafőzelék

No Comments

fűszeres krumpli

Ez a különlegesen finom burgonyafőzelék 9-10 hónapos kortól adható a babának. Feltétként kerülhet rá párolt csirkehús, vagy reszelt sajt.

Hozzávalók:

  • 2-3 db burgonya
  • mokkáskanálnyi morzsolt rozmaring
  • csipetnyi só
  • 2 evőkanálnyi  repceolaj vagy olívaolaj
  • 1 teáskanálnyi fehér tönkölyliszt

A krumplikat meghámozzuk, felkockázzuk és egy lábasban kevés vízzel feltesszük főni. Fűszerezzük sóval és rozmaringgal. Ha már a burgonya puhára főtt, levesszük a tűzről és egy másik edényben az olajjal és a liszttel nagyon világos rántást készítünk. Ezt kevés hideg vízzel felöntjük és a krumplihoz adjuk, amelyet a tűzre visszatéve még egyszer összeforralunk. A baba igényei szerint villával összetörjük, vagy botmixerrel pépesítjük. Reszelt sajttal nagyon finom!

Jó étvágyat kívánok! 🙂

Categories: babakonyha Tags: Címkék: ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .