Tejszínes gyümölcsleves őszibarackkal és áfonyával
A nyári melegben igazán jólesik egy jól lehűtött gyümölcsleves, főleg ha finom és egészséges, friss gyümölcsökből készül. Hagyjuk most a menzás változatot! 🙂 Gyerekkoromban még megettem, de manapság már szinte menekülök attól az íztől. Mindig meleg volt és enyhén sós ízű (hogy mitől? megsózták? örök rejtély).
Ez a gyümölcsleves egészen más! 🙂
Mi kell hozzá?
- 5-6 db szép nagy őszibarack
- 30 dkg áfonya
- 2 evőkanálnyi nyírfacukor
- 0,5 dl házi meggyszörp
- 1 mokkáskanálnyi őrölt fahéj
- késhegynyi frissen reszelt szerecsendió
- 5 dl tejszín
Az őszibarackot meghámozzuk és darabokra vágva az áfonyával és a meggyszörppel együtt egy fazékba tesszük. 2-3 dl vizet aláőntve megpároljuk, közben nyírfacukorral, fahéjjal, szerecsendióval fűszerezzük. Amint egyet rottyan, ráöntjük a tejszínt és azzal is egyszer összeforraljuk. Lehűtve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!