Tejszínes zöldborsó-krémleves
Az apukám ismét kiszabadult a kertbe és elárasztott minket finom, zsenge zöldborsóval. Kezdésnek készítettem egy könnyű, tejszínes krémlevest belőle. Megállapíthatom, hogy az idei borsótermés különösen édes és finom lett. Bravó apu!
Hozzávalók:
- 0,5 dl olíva vagy repceolaj
- 60 dkg zsenge zöldborsó
- 1 csokor petrezselyem
- 1-2 szál lestyán
- 3 dl tejszín
A zöldborsót az olajon a zöldfűszerekkel együtt puhára pároljuk, kevés vízzel felöntjük, majd pépesre turmixoljuk, végül a tejszínnel még egyszer összeforraljuk. Én sem sózni, sem cukrozni nem szoktam, de ahogy mondani szokás: ízlés dolga. Nem forrón, inkább kissé behűtve tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!