Archívum

PostHeaderIcon Ééés…kezdetét vette a lecsó-szezon :))

pizap.com13715521187501

Idén is elérkezett az első “lecsós nap”. Igazából Kristóf fiam ötlete volt….na, hát szereti a szezonális kajákat.  🙂  Az idei első lecsónk tökből, tojással és persze kakastaréjra – vagy napocskára? – sütött szalonnával készült.

Mi kell hozzá?

  • ahányan vagyunk, annyi szelet füstölt szalonna (legjobb, ha mangalica 🙂  )
  • sok hagyma, legalább 5 db
  • 6 db szép paprika
  • 2 nagy paradicsom
  • 1 db szép főzőtök
  • 6 db tojás

A szalonnát bevagdossuk, zsírját kisütjük, majd kiszedjük és félre tesszük. A szalonnazsíron megpirítjuk a hosszúkásra vágott hagymát, rádobjuk a felkockázott paprikát és kissé megpirítjuk. Jöhet a megtisztított, felkockázott tök és utoljára a szintén felkockázott paradicsom. Az egészet nagy lángon összepirítjuk – nem kell szétfőzni a zöldségeket – végül ráöntjük, belekeverjük a felvert tojásokat. Én nem szoktam sózni, mert a szalonna általában elég ízt ad az ételnek, de ez ízlés dolga. Ja, és a nagymamámtól úgy tanultam, hogy a paprika csumájáról a szárát és a zöld részeket le kell vágni, a magokat lekaparni róla és az is mehet a lecsóba. A ropogósra sült szalonnával nagyon finom nyári ebéd. Készítsétek el Ti is!

 

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.

2024. november
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930