Archívum

PostHeaderIcon Egyszerűen padlizsánkrém

Másolat - IMAG0724

Ez egy végtelenül egyszerű szendvicskrém. Nagyon gyorsan elkészül, és ezeken a borongós tél végi napokon jól esik vacsorára egy kis padlizsános pirítóssal felidézni a nyár ízeit.

Mi kell hozzá?

  • 1 db padlizsán
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kb. 2 evőkanál majonéz

Így készül:

A padlizsánt több helyen megszurkáljuk és a sütőben kb. 250 C fokon megsütjük. Akkor jó, ha már  minden oldala ráncos. Amíg a padlizsán sül, addig a hagymát apró kockákra vágjuk és az olajon – kicsit megsózva – megpároljuk.  Miután megsült a padlizsánunk, szépen lehúzzuk a héját, a húsát kissé összetörjük. Rákanalazzuk a párolt hagymát, ráreszeljük a fokhagymát, és az egészet kikeverjük a majonézzel. Én a gyerekek kedvéért botmixerrel teljesen krémszerűre szoktam keverni, de ízlés szerint darabosra is hagyhatjuk.

Azt szokták mondani, hogy fa eszközökkel kell dolgozni a padlizsánnal, mert a fémtől megfeketedik. Bevallom, én soha nem használtam fa eszközöket és még egyszer sem feketedett meg a padlizsánom.

Mivel télen nehéz padlizsánhoz jutni, ráadásul bizonytalan a származása,ezért javaslom, hogy nyár végén tegyünk el télire egy kis padlizsánkrémet a következő képpen: a fent leírtak szerint elkészítjük a krémünket, de nem ugrunk neki rögtön egy pirítóssal, hanem egy fazékba tesszük és 5-7 percig forraljuk.  Még forrón üvegekbe töltjük, jól lezárjuk és szárazon kidunsztoljuk. A téli borongós napokon elég csak leemelni a kamra polcról egy üveggel és már csak a pirítósról kell gondoskodnunk.

Jó étvágyat hozzá!

 

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930