Kirántott kelkáposzta
Nagyon szép kelkáposztát sikerült vásárolnom a minap. 12 szép nagy levelet tudtam leválasztani róla. Nosza hát töltsük meg, rántsuk ki! 🙂
Mi kell hozzá?
- 12 levél friss kelkáposzta
- 12 szelet gépsonka
- 12 szelet sajt
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Az elkészítés roppant egyszerű: a káposztaleveleket megmossuk és sós vízben előfőzzük, majd a vízből kivéve az erős ereket kivágjuk belőle. Ezután betöltjük: minden levélbe egy-egy szelet sajt és gépsonka kerül oly módon, hogy a sajtra kétoldalról ráhajtjuk a sonkát és így csomagoljuk a káposztalevélbe. Így biztosan nem folyik ki belőle sütés közben a sajt. A kis csomagokat a szokásos módon bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa) és forró olajban kisütjük.
Én köretnek most hagymás tepsis burgonyát készítettem hozzá. Jó étvágyat!
Vélemény, hozzászólás?