Babakonyha: Zöldborsópüré pulykahússal
A zsenge zöldborsót nagyon szeretik a babák, a mi babánk szinte rajong érte. 🙂 És ugyebár az anyu főztje ezerszer finomabb mint az üveges bébiételek 🙂 6-7 hónapos kortól ajánlom.
Mi kell hozzá?
- 6-8 dkg pulykamell filé
- egy jó maréknyi zöldborsó
- 1 db burgonya
- 1 evőkanálnyi repceolaj
- 1 kiskanálnyi fehér tönkölyliszt
A pulykahusit kevés vízben majdnem teljesen puhára főzzük, majd hozzáadjuk a burgonyát és a zöldborsót. Miután minden puhára főtt, leszűrjük az ételt és kevés főzővíz, a liszt és a repceolaj hozzáadásával pépesre turmixoljuk. A főzőedénybe visszatéve mégy egyszer jól összeforraljuk. Ha gluténmentesen szeretnénk készíteni akkor a lisztet el is hagyhatjuk, ebben az esetben turmixolás után máris hűthetjük és adhatjuk a babának. Ha hasfájós a csemeténk, vagy nem zsenge a borsó, érdemes egy szitán átpasszírozni, ha így készítjük, célszerű a borsót külön edényben főzni. 🙂 Jó étvágyat kívánok minden kis trónörökösnek!