Archívum

PostHeaderIcon Babakonyha: Zöldborsópüré pulykahússal

pizap.com13715522499373

A zsenge zöldborsót nagyon szeretik a babák, a mi babánk szinte rajong érte.  🙂  És ugyebár az anyu főztje ezerszer finomabb mint az üveges bébiételek 🙂 6-7 hónapos kortól ajánlom.

Mi kell hozzá?

  • 6-8 dkg pulykamell filé
  • egy jó maréknyi zöldborsó
  • 1 db burgonya
  • 1 evőkanálnyi repceolaj
  • 1 kiskanálnyi fehér tönkölyliszt

A pulykahusit kevés vízben majdnem teljesen puhára főzzük, majd hozzáadjuk a burgonyát és a zöldborsót. Miután minden puhára főtt, leszűrjük az ételt és kevés főzővíz, a liszt és a repceolaj hozzáadásával pépesre turmixoljuk. A főzőedénybe visszatéve mégy egyszer jól összeforraljuk. Ha gluténmentesen szeretnénk készíteni akkor a lisztet el is hagyhatjuk, ebben az esetben turmixolás után máris hűthetjük és adhatjuk a babának. Ha hasfájós a csemeténk, vagy nem zsenge a borsó, érdemes egy szitán átpasszírozni, ha így készítjük, célszerű a borsót külön edényben főzni. 🙂 Jó étvágyat kívánok minden kis trónörökösnek!

 

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.

2024. november
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930