Archívum

PostHeaderIcon Babakonyha: spenót csirkével

pizap.com13697495888902

Egy másik kedvenc a babakonyhában. 6-7 hónapos kortól ajánlom, de ha a gyerkőc még nem fogyaszt glutént, akkor a lisztet ki is hagyhatjuk belőle. Nagyon finom és egészséges fogás, az én kis Cecíliám az utolsó cseppig el szokta fogyasztani.

Amire szükségünk lesz:

  • egy egész csirkemell filének a negyede
  • 10 dkg mirelit spenót
  • 3 db egész burgonya
  • 1 kiskanálnyi fehér tönkölyliszt
  • 1 evőkanálnyi hidegen sajtolt repceolaj

A csirkehusit kevés vízben félpuhára, majd a burgonya hozzáadásával készre főzzük. A csirkét, a burgonyát, a mirelit spenótot és a lisztet kevés főzővízzel pépesre turmixoljuk, majd a főzőedénybe visszatéve további 8 10 percig – gyakran kevergetve – forraljuk. Végül elkeverjük benne a repceolajat is.

Egy kis segítség: nem szükséges az egész zacskó spenótpürét felhasználni. Én egy felforrósított késsel a fagyos tömbből szoktam levágni a szükséges mennyiséget, így a többit vissza is lehet tenni a fagyasztóba.

Jó főzőcskézést kívánok!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.

2024. november
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930