Babakonyha: Zöldságes csirke tésztával
Nagyon finom, tartalmas főzelék, de vigyázat! Glutént tartalmaz, így csak 6-7 hónapos kortól adható a babának. Bio tönkölytésztával és hidegen sajtolt repceolajjal készül, ezért biztosak lehetünk benne, hogy gyermekünk egészséges ételt fogyaszt.
Mi kell hozzá?
- egy egész csirkemell filének a negyed része
- 1 db nagy sárgarépa
- 1 db újhagyma
- kb. 5 dkg bio tönkölytészta
- 1 evőkanál hidegen sajtolt repceolaj
Ebből a mennyiségből két adag étel készíthető.
A porcoktól, hártyáktól megtisztított csirkehusit kevés vízben feltesszük főni. Kb.15 perc elteltével – ha már a hús félig puha – beletesszük a felkarikázott répát és újhagymát, majd újraforrás után a tönkölytésztát. Az ételt készre főzzük, majd kevés főzővizet hagyva rajta, az egészet leturmixoljuk, végül belekeverjük a repceolajat. Nagyon finom fogás, nálunk az utolsó cseppig el szokott fogyni.
Ideális esetben a kertünkből származó, műtrágyamentes zöldségekkel készíthetjük, ennek hiányában biopiacon vásároljunk, vagy legalábbis megbízható helyről!
Jó étvágyat kívánok a kis lurkóknak! 🙂