Hófehér tönkölykenyér
Ennél finomabb fehér kenyeret még nem kóstoltam 🙂 Készítsétek el! A siker garantált!
Mi kell hozzá?
- 50 dkg liszt (25 dkg fehér tönkölyliszt, 25 dkg KBL120-as király liszt)
- 1 evőkanál fehér szezámmag
- 1 kiskanál só
- 1 evőkanál cukor
- 250 ml víz
- 3 dkg friss élesztő
- 60 ml hidegen sajtolt napraforgó olaj
Az élesztőt a cukor felével a vízben elkeverjük, majd a lisztek, a szezámmag és a só keverékéhez adjuk a maradék cukorral együtt. Az olajjal alaposan bedagasztjuk. A dagasztást csak akkor fejezzük be, ha már a tészta elválik az edény falától és a kezünktől – közben tarthatunk néhány perc pihenőt 🙂 Dagasztás után a kenyértésztánkat letakarjuk és meleg helyen 30 percig kelesztjük. 30 perc elteltével ismét összegyúrjuk, a kenyérsütő formába igazítjuk és újra 30 percig kelesztjük, majd 170 C fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Ezeket a fantasztikus liszteket és a hidegen sajtolt olajat a Magyar Családellátónál szerezhetjük be 🙂
Jó étvágyat kívánok!
Vélemény, hozzászólás?