Tejszínes -fűszeres farfalle
Egyszerű, gyors vacsi.
Vígjátékba illő jelenet zajlott a konyhában: apa nézegeti a tepsi sarkában pihenő maroknyi vacsorát… ennyi??? Mire Veronika próbálja menteni a menthetetlent: próbáltunk hagyni, de hát… olyan finom volt 🙂 🙂 Hát igen, a helyzet úgy alakult, hogy a kedvesnek már alig-alig jutott belőle… így jár aki későn ér haza 🙂
Mi kell hozzá?
- 3 fej hagyma
- fél kg bacon, apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db babérlevél
- bazsalikom
- kicsi oregáno
- fél liter tejszín
- 1 csomag farfalle tészta
- sajt a tetejére
Így készül:
Az apró kockákra vágott bacont egy serpenyőben zsírjára pirítjuk, közben mellédobjuk a szintén apró kockákra vágott hagymát. Ízesítjük bazsalikommal, kevés oregánoval, babérlevéllel és ráreszeljük a fokhagymát. Végül a tejszínt is hozzáöntjük, 2-3 percig így rotyogtatjuk, míg kissé besűrűsödik. Közben bő vízben kifőzzük a tésztát, és miután leszűrtük, összekeverjük a tejszínes baconnel. Egy tepsibe simítjuk , reszelt sajttal megszórjuk és kb. 10 perc alatt 180 C fokon a sütőben készre pirítjuk. Jó étvágyat kívánok!