Citromos álom
Azt hiszem rászolgált a nevére ez az édesség. Ideális választás a forró nyári napokon, amikor érthető módon nincs igazán kedvünk bekapcsolni a forró sütőt. A süteményt a tálalás előtti napon érdemes elkészíteni, hogy egy egész éjszakát a hűtőben tölthessen, így érve el az ízek tökéletes összhangját.
Hozzávalók:
- 2 csomag babapiskóta
- 5 dl tejszín (habtejszín)
- 5 dl tejföl
- 10 evőkanálnyi porcukor (vagy porított nyírfacukor)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 nagy, vagy 2 kisebb citrom leve és lereszelt héja
- citrom és lime karikák a díszítéshez
Így készül:
A tejszínt kemény habbá verjük. A tejfölben alaposan elkeverjük a cukrokat, a citromlét és a citrom lereszelt héját. Érdemes közben kóstolgatni, nehogy túl savanyú legyen a végeredmény. A tejfölbe végül belekeverjük a felvert tejszínhabot is. Nagyon finom ízű, sűrű, citromos krémünk lesz.
Egy magasabb falú tálat veszünk – én most egy szögletes, kapcsos tortaformát választottam – és leterítünk rá egy réteg babapiskótát. Erre rákanalazzuk a krém felét. Szépen rásimítjuk, majd beterítjük még egy réteg babapiskótával. Erre kerül a krém másik fele, ezt is szépen elsimítjuk, majd a tetejét kidíszítjük a vékonyra szeletelt citromkarikákkal.
Éjszakára hűtőbe tesszük, másnapra nagyon finom, üdítő, kanállal adagolható, fincsi desszertet kapunk.
Lehetetlen elrontani, pár perc alatt összedobható és nem lehet belőle eleget készíteni 🙂
Jó étvágyat, szép nyári napokat kívánok!