Citromkenyér
A nevével ellentétben ez nem kenyér, hanem egy sütemény. És nem is akármilyen!!!
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 1 teáskanálnyi sütőpor
- csipetnyi só
- 15 dkg porcukor
- 3 db tojás
- 1 dl natúr joghurt
- 30 ml citromlé
- 10 dkg vaj
- 2 citrom lereszelt héja
A cukrot a tojásokkal krémesre keverjük, hozzáadjuk a joghurtot, majd az olvasztott vajat, a citromlét, végül a sütőporral, sóval elkevert lisztet, közben belereszeljük a citromhéjat is.
A masszát sütőpapírral kibélelt hosszú formába simítjuk és 180 C fokos sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük.
Formából kiborítjuk, hagyjuk teljesen kihűlni, majd bevonjuk a következő mázzal: kb. 0,5 dl citromlébe addig adagoljuk, keverjük a porcukrot, míg sűrűn folyó, kenhető pépet nem kapunk, ezt a kihűlt süteményre simítjuk.
Így néz ki, közvetlenül sütés után.
Jó étvágyat kívánok!