Archívum

PostHeaderIcon Citromkenyér

A nevével ellentétben ez nem kenyér, hanem egy sütemény. És nem is akármilyen!!!

2016-02-14 13.32.20

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 1 teáskanálnyi sütőpor
  • csipetnyi só
  • 15 dkg porcukor
  • 3 db tojás
  • 1 dl natúr joghurt
  • 30 ml citromlé
  • 10 dkg vaj
  • 2 citrom lereszelt héja

A cukrot a tojásokkal krémesre keverjük, hozzáadjuk a joghurtot, majd az olvasztott vajat, a citromlét, végül a sütőporral, sóval elkevert lisztet, közben belereszeljük a citromhéjat is.

A masszát sütőpapírral kibélelt hosszú formába simítjuk és 180 C fokos sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük.

Formából kiborítjuk, hagyjuk teljesen kihűlni, majd bevonjuk a következő mázzal: kb. 0,5 dl citromlébe addig adagoljuk, keverjük a porcukrot, míg sűrűn folyó, kenhető pépet nem kapunk, ezt a kihűlt süteményre simítjuk.

Így néz ki, közvetlenül sütés után.

2016-02-13 18.05.08

Jó étvágyat kívánok!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.

2024. március
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031