Babakonyha: sárgarépafőzelék
A glutén bevezetése után – kb. 6-7 hónapos kortól adható a babának. Vitamindús, tápláló főzelék. Feltétként apróra vágott párolt csirkehúst, reszelt sajtot, vagy főtt tojás sárgáját adhatunk – ez opcionális, a baba korának és táplálkozási szokásainak függvényében.
Így készül:
- 1 db nagy sárgarépát megtisztítunk és karikákra vágunk
- fél fej hagymát szintén megtisztítunk, apró kockákra vágunk és a sárgarépával együtt kevés vízben feltesszük főni
- jó minőségű sóval – pl. parajdi sóval – kicsit ízesíthetjük
- egy másik edényben 1 evőkanálnyi vajon (nem margarin!), vagy ha még nem fogyaszt a baba vajat, akkor repce vagy olívaolajon, 1 kiskanálnyi fehér tönkölyliszttel világos rántást készítünk, kevés hideg vízzel felöntjük, ezzel sűrítjük a puhára főtt sárgarépát
- a baba igényei szerint botmixerrel pürésítjük vagy villával összetörjük
Jó étvágyat kívánok! 🙂