Babakonyha: sárgarépafőzelék

No Comments

pizap.com13828958732653

A glutén bevezetése után – kb. 6-7 hónapos kortól adható a babának. Vitamindús, tápláló főzelék. Feltétként apróra vágott párolt csirkehúst, reszelt sajtot, vagy főtt tojás sárgáját adhatunk – ez opcionális, a baba korának és táplálkozási szokásainak függvényében.

Így készül:

  • 1 db nagy sárgarépát megtisztítunk és karikákra vágunk
  • fél fej hagymát szintén megtisztítunk, apró kockákra vágunk és a sárgarépával együtt kevés vízben feltesszük főni
  • jó minőségű sóval – pl. parajdi sóval – kicsit ízesíthetjük
  • egy másik edényben 1 evőkanálnyi vajon (nem margarin!), vagy ha még nem fogyaszt a baba vajat, akkor repce vagy olívaolajon, 1 kiskanálnyi fehér tönkölyliszttel világos rántást készítünk, kevés hideg vízzel felöntjük, ezzel sűrítjük a puhára főtt sárgarépát
  • a baba igényei szerint botmixerrel pürésítjük vagy villával összetörjük

Jó étvágyat kívánok! 🙂

 

Categories: babakonyha Tags: Címkék:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.