Babakonyha: vajas zöldségek a kertből

No Comments

pizap.com13805221195463

Egy nagyon gazdag ízvilágú, könnyű, finom fogás a babáknak. A vaj – különösen ha kiváló házi vajjal készítjük, egészen elvarázsolja, lággyá teszi ezt a finomságot. A csöppségeknek a tejtermékek bevezetése után, kb. 8 hónapos kortól adható.

Mi kell hozzá?

  • 1 db kis cukkini
  • 1 db burgonya
  • 1 db sárgarépa
  • fél fej hagyma
  • 1 szelet vastag húsú paprika
  • kis levélke lestyán vagy zöldpetrezselyem vagy bazsalikom
  • fél mokkáskanálnyi só
  • 1 evőkanálnyi vaj

A zöldségeket megtisztítjuk, felkockázzuk és a zöldfűszer hozzáadásával, kicsit megsózva a vajon puhára pároljuk. Kevés vizet önthetünk alá. A paprikát vegyük ki az ételből és egy vágódeszkára fektetve egy éles késsel vágjuk le a húsát a héjáról, mert a paprikahéj durva rostjai esetleg bánthatják a pici pocakját. A paprika finom húsát az edénybe visszatéve a zöldségeket a baba igényei szerint pépesítjük vagy villával összetörjük.

Jó étvágyat kívánok! 🙂

Categories: babakonyha Tags: Címkék:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.