Babakonyha: vajas zöldségek a kertből
Egy nagyon gazdag ízvilágú, könnyű, finom fogás a babáknak. A vaj – különösen ha kiváló házi vajjal készítjük, egészen elvarázsolja, lággyá teszi ezt a finomságot. A csöppségeknek a tejtermékek bevezetése után, kb. 8 hónapos kortól adható.
Mi kell hozzá?
- 1 db kis cukkini
- 1 db burgonya
- 1 db sárgarépa
- fél fej hagyma
- 1 szelet vastag húsú paprika
- kis levélke lestyán vagy zöldpetrezselyem vagy bazsalikom
- fél mokkáskanálnyi só
- 1 evőkanálnyi vaj
A zöldségeket megtisztítjuk, felkockázzuk és a zöldfűszer hozzáadásával, kicsit megsózva a vajon puhára pároljuk. Kevés vizet önthetünk alá. A paprikát vegyük ki az ételből és egy vágódeszkára fektetve egy éles késsel vágjuk le a húsát a héjáról, mert a paprikahéj durva rostjai esetleg bánthatják a pici pocakját. A paprika finom húsát az edénybe visszatéve a zöldségeket a baba igényei szerint pépesítjük vagy villával összetörjük.
Jó étvágyat kívánok! 🙂