Babakonyha: Afrikai harcsa cukkinivel
Miután Cecíliám betöltötte a 7 hónapos életkort, elérkezettnek találtam az időt arra, hogy megmutassam neki, milyen finom a halacska 🙂 Bátran állíthatom – ez betalált!
Mi kell hozzá?
- kb. 8 dkg afrikai harcsafilé
- 1 db cukkini
- 2 evőkanál olivaolaj
- kevéske friss kapor
A közeli hipermarket halpultjánál szoktam a halat vásárolni. 2-3 egész filét veszek, és itthon kis darabokban lefagyasztom, így bármikor előkapható a hűtőből. Az afrikai harcsa a nevével ellentétben magyar hal, ha jól van kifilézve, gyakorlatilag szálkamentes. Azért csak jobb az óvatosság, főleg a bébiételt, mindig nagy odafigyeléssel ajánlatos készíteni.
Először az olívaolajon a halat átsütöm, majd két evőkanál vizet aláöntve, fedő alatt puhára párolom. Kiveszem a lábasból és a helyére kerül a felkockázott cukkini és a kapor. Ezt is puhára párolom, majd a hallal együtt mehet a turmixgépbe. Jó étvágyat kívánok!
Vélemény, hozzászólás?