Tönköly-lángos a nagyböjt utolsó napjaira (vagy bármikor az évben :)

No Comments

pizap.com13645925639211Az egészséges tönkölyliszt lángos készítésére is nagyon alkalmas. Tejföllel, sajttal, mellé egy kisfröccs – ez egy életérzés 🙂

Mi kell hozzá?

  • 50 dkg fehér tönkölyliszt
  • 2,5 dl tej
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 mokkáskanál só

A lisztet a sóval alaposan elkeverjük. Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk, ráöntjük a lisztre és alaposan összedolgozzuk. Lágy tésztát kell kapnunk, ennek érdekében lehet még némi langyos tejet hozzáadni. 30 perc kelesztés után átgyúrjuk, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk és forró olajban kisütjük.  Ízlés szerint fokhagymával, tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .