Babakonyha: Tökfőzelék, csirkehusival :)
Cecily lassan 9 hónapos lesz és van már két kis fogacskája 🙂 ideje megismertetnem vele a “felnőttesebb” ízvilágot 🙂 Kezdjük a tökfőzelékkel! (azért még tejmentesen)
Hozzávalók:
- 1 db cukkini
- 2 evőkanálnyi hidegen sajtolt, bio repceolaj
- 1 kiskanálnyi fehér tönkölyliszt
- kevéske kapor
- csipetnyi só
- késhegynyi fűszerpaprika
- 1/4 csirkemell filé
A csirkemellet kevés vízben puhára pároljuk, majd kivéve az edényből, melegen tartjuk. A visszamaradt főzővízbe nagy lyukú reszelőn (almareszelőn) belereszeljük a cukkinit. Mellédobjuk a kaprot, megsózzuk és puhára főzzük. Egy másik edénykében a repceolajjal és a liszttel világos rántást készítünk, tűzről levéve belekeverjük a fűszerpaprikát és kevés hideg vízzel felöntjük. A rántást a cukkinihez adjuk, még egyszer felforraljuk és az apróra vágott csirkehússal tálaljuk.
Jó étvágyat minden kis lurkónak! 🙂