Tárkonyos raguleves
Gyakran készítem ezt a levest, a családom egyik kedvence. Ha különlegesebbé szeretnénk tenni, tálaljuk cipóban! A siker garantált!
Mi kell hozzá?
- 60 dkg pulykamell filé
- 0,5 dl olaj
- 1 evőkanál tárkony
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 kis zellergumó
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kis fej hagyma
- maréknyi zöldborsó
- 4 db csiperke gomba
- kis darabka friss gyömbér
- 2 dl tejszín
- 1 citrom
- só
- bors
Így készül:
A pulykahúst apró kockákra vágjuk és egy fazékban az olajon kifehéredésig pirítjuk. Közben fűszerezzük sóval, borssal, tárkonnyal, majd felöntjük 2,5 l vízzel, és lassan főzzük. Amikor a hús félpuhára főtt, beletesszük a megtisztított, felkockázott zöldségeket. Én a hagymát és a fokhagyma gerezdeket egészben szoktam hagyni. Beledobjuk a gyömbért és az egészet lassan készre főzzük. Végül hozzáadjuk a tejszínt, és belereszeljük a citromhéjat. Tehetünk bele pár csepp citromlevet is, ízlés szerint.
Tálalás előtt a gyömbért érdemes kihalászni belőle.