Archívum

PostHeaderIcon Tárkonyos raguleves

IMAG0513

Gyakran készítem ezt a levest, a családom egyik kedvence. Ha különlegesebbé szeretnénk tenni, tálaljuk cipóban! A siker garantált!

 

Mi kell hozzá?

 

  • 60 dkg  pulykamell filé
  • 0,5 dl olaj
  • 1 evőkanál tárkony
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 kis zellergumó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kis fej hagyma
  • maréknyi zöldborsó
  • 4 db csiperke gomba
  • kis darabka friss gyömbér
  • 2 dl tejszín
  • 1 citrom
  • bors

 

Így készül:

 

A pulykahúst apró kockákra vágjuk és egy fazékban az olajon kifehéredésig pirítjuk. Közben fűszerezzük sóval, borssal, tárkonnyal, majd felöntjük 2,5 l vízzel, és lassan főzzük. Amikor a hús félpuhára főtt, beletesszük a megtisztított, felkockázott zöldségeket. Én a hagymát és a fokhagyma gerezdeket egészben szoktam hagyni. Beledobjuk a gyömbért és az egészet lassan készre főzzük. Végül hozzáadjuk a tejszínt, és belereszeljük a citromhéjat. Tehetünk bele pár csepp citromlevet is, ízlés szerint.

 

Tálalás előtt a gyömbért érdemes kihalászni belőle.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.

2024. november
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930