Bánfi Annamária vagyok, egyszerű háziasszonyként, anyukaként, feleségként kis családomat terelgetem.

Szabadidőmben szeretek a konyhámban tevékenykedni, sütni, főzni, új recepteket kipróbálni. A főzés szeretetét még otthonról a szülői házból hoztam. Kislányként is folyton a konyhában sertepertéltem a nagymamám, anyukám körül. Ha segíteni nem is tudtam, kezem alatt igazi mesterművek születtek a konyhaajtó üvegének a páráján. Később persze kivettem a részem a munkában: mindig én nyújtottam, húztam a réteseket a konyha közepét elfoglaló hatalmas asztalon, a levesbe pedig az én csipetkéim kerültek… Nagymamám és anyukám nagyon sok mindenre megtanított, de a legmaradandóbb mégis a kimondatlan tanításuk lett: a ház lelke a konyha. Minden itt dől el és a problémák itt oldódnak meg. Egy jó ebéd után mindjárt máshogy látjuk a világot, és a jó döntések sem üres hassal születnek. 🙂 Ezt a szemléletet sikerült a saját otthonomban is meghonosítanom 🙂 Nálunk is a konyha a ház központi része. Itt kezdődik a nap a reggeli kávéval – a gyerekeknek tea vagy kakaó – és itt végződik a vacsival, mielőtt szétszéledne a család – ki-ki a maga kuckójába.

Mivel az évek alatt rengeteg receptet örököltem, gyűjtöttem, kitaláltam és továbbfejlesztettem, kissé nehézkessé vált ezek kezelése. Biztosan sokak számára ismerős a polcon sorakozó szakácskönyvek, hűtőajtóra rögzített cetlik, újságkivágások látványa. Megunván ezt a rendezetlenséget elkezdtem gépelni, mappákba tömöríteni a recepteket, tapasztalatokat, de még ezzel a módszerrel sem voltam megelégedve. Kitaláltam hát, hogy mindenki számára hozzáférhetővé teszem ezeket az ételrecepteket. És ha már ilyen pofás külsőt szántam a dolognak, engedjétek meg, hogy néha a sütésen, főzésen túlmutatva egy-egy ötlet, tipp, gondolat erejéig mással is fűszerezzük életünket.

Kellemes időtöltést kívánok!