Archívum

Archívum: ‘képek’ Category

PostHeaderIcon :)

Bizony, bizony … készülnek már az ünnepi finomságok <3

 

PostHeaderIcon I love Mátra :)

Kifogtuk a legszikrázóbb novemberi napsütést … talán az utolsót, és útra keltünk 🙂

 

Szakítva a korábbi évek hagyományával, idén kivételesen nem a Balatonnál, hanem a Mátrában ünnepeltük Petya születésnapját. Nagyszerű napokat töltöttünk az Ózon Hotelben, szuper volt a szoba, a kiszolgálás, a wellness, a szauna csúúúcs …. nagyokat autókáztunk, finomakat ettünk és pihentünk, pihentünk, pihentünk ….  azt hiszem ide még visszatérünk.

Na ki is a szelfigyilkos? 🙂

A szobaszervízt is leteszteltük, ebéd a Kékesre néző erkélyünkön …. gyerekzsivajmentesen 🙂

 

Novemberi hétvégén … sok volt a bőrkabát 🙂

Üveghídon egy üvegpalotában 🙂

Csodás őszi díszben a szálloda kápolnája.

Szinte hihetetlen, lenyitott tetővel autókáztunk a Mátrában – novemberben <3

Szuper hétvége volt <3 visszajövünk még!

 

PostHeaderIcon Nyár nyár nyár….. 2018-ban is :)

Na jó, ez egy kicsit off lesz 🙂 de nem csak sütésből és főzésből áll az élet.

Így a nyári szabadságom utolsó utáni napján had hozzak pár naptej illatú képet (is) az én kis családom életéből.

Nem volt időnk unatkozni 🙂 …..voltunk dínóparkban…. 🙂 Jurrasic World forgatási helyszín? 🙂

 

… állatkertben flamingókat néztünk, óriás jegesmacit ölelgettünk …. 🙂

Névnapi Szabó Balázs Bandája koncerten <3 …

..egy kis fesztivállapot 🙂

Elvittem hajókázni a járgányt 🙂 …

Megnéztük a magyar Toszkánát … lehetőleg minden évben megtesszük, szívünk csücske ez a táj <3 ….

… kicsit nyaralgattunk…  🙂

… az elmaradhatatlan lábas képek 🙂

…. kicsit strandolgattunk 🙂

…autókáztunk itt-ott 🙂 …

…kicsi autószerelés, karbantartás ….kicsi autómosás …. nálam ez a relax time 🙂

…. frissen mosva-glancolva 🙂 Nézd hogy ragyog!!!!

Itt is voltunk 🙂 “zarándokúton” a kis erőgép születési helyén ….

 

… márkatársakkal találkoztunk …. csak úgy random a zöldségesnél, dinnyeszezonban … ilyenkor mindig fotózunk is, mert nem vagyunk sokan 🙂

… a foci vb döntőjére hangolódtunk 🙂 elsőnek érkeztünk a kocsmába, úgyhogy remek helyünk volt.

…lovagoltunk…

… játszottunk … egymás zongoraművébe trollkodtunk 🙂 … és igen, valakinek a haja kék lett <3 🙂

…. és még egy csomó csomó csomó emlékezetes, meghitt, vidám vagy dolgos pillanat, ami nem lett megörökítve, mert nem a kamera lencséjén keresztül éltük meg <3

…. az ősz pedig még csak ez után jön!! 🙂

 

PostHeaderIcon Egy pihentető hét után…… :)

pizap.com13753551556714

Szakítva a sokéves megszokott rendszerrel, idén nyáron nem közvetlenül a Balaton partjára, hanem attól kissé északabbra, a Balaton-felvidékre utaztunk. Egyrészt azért, mert a 8 hónapos kislányunkat nem akartuk kitenni a zajnak és a nyüzsgésnek, másrészt mert mi is inkább egy kis csendes, nyugodt pihenésre vágytunk, lehetőleg egy kis faluban, távol a városok zajától. És persze nem utolsó sorban,  a Balaton-felvidék nekünk a szívünk csücske. 🙂 Minden évben tettünk itt kirándulásokat, túrákat, az összes fellelhető geoládát megkerestük, de valahogy Nemesvámos és környéke eddig előttünk ismeretlen volt.

pizap.com13753552161255

pizap.com13753568664682

A helyet a férjem találta, egy szép kis vendégházban vettünk ki apartmant. Mit is mondhatnék? Megérkezésünk első percétől valahogy megállt az idő. A házigazdák kedvesek, mosolygósak, figyelmesek – érkezésünk napján kemencés vacsorával és borkóstolóval vártak 🙂  – , a gyerekek vidámak, mindenki nyugodt, semmi kapkodás, semmi megjátszás, minden szép, rendezett, tiszta, egyszerű.  Nem volt nehéz felvennünk ezt a ritmust…a hely kisugárzása fantasztikus. Valahogy megérzem a megszentelt helyeket és Nemesvámoson a Vámosi Vendégház biztosan ilyen 🙂 Baráti szeretettel ajánlom mindenkinek!

vamosivendeghaz.hu

 

pizap.com13753553037966

 

pizap.com13753553664217

pizap.com13753567863751

 

 

PostHeaderIcon Anya imája

pizap.com13676798682031

 

Itt állok Uram az én gyermekeimmel, akiket Te adtál nekem. Add Istenem, hogy jól nevelhessem fel őket, az Ég és a föld számára egyaránt. Ide hoztam mindnyájukat, kiket nekem adtál és reám bíztál. Istenem adj erőt nekem, hogy mindent jól elvégezhessek. Ha valamelyik közülük eltévelyednék, segítsd azt a jó útra visszatérítenem.

 

Hallgasd meg Uram anyai könyörgésemet, mely szeretettel telt szívemből száll Hozzád. Segíts fölismernem az utakat, melyeken gyermekeimet vezetnem kell. Segíts a lelkükbe látnom, sugalld a szavakat, melyeket indulatosság, vagy gyengeség nélkül, szeretettel és jósággal kell hozzájuk intéznem. 

 

Szeretném őket megtanítani arra, hogy ha megpróbáltatásokkal és szenvedésekkel találkoznak, azt türelemmel és alázattal viseljék el.

Istenért élni, ez legyen az én gyermekeim szívébe írva, és akkor nyugodt lélekkel mondhatom:  „Uram itt vagyok a gyermekekkel, akiket nekem adtál.”

Ámen.

PostHeaderIcon Az anya és a szülő

pizap.com13676768395621

Ez a két fogalom alapjában véve ugyanazt jelenti.
De azért, valahogy mégsem ugyanaz. Olyan különbség van köztük, mint-hogy is magyarázzam csak ezt-, mint amikor az ember azt mondja állam, meg azt mondja: haza. A hazáért élek és halok az államnak adót, fizetek. És annak ellenére, hogy adót fizetni lényegesen könnyebb, mint meghalni, csodálatosképpen rengeteg emberről hallottam, aki lelkes örömmel halt volna meg a hazáért, de soha, senkiről nem hallottam, hogy lelkes örömmel fizetett volna adót.
Hát így vagyunk valahogy az anyával meg a szülővel is. A szülő hivatalos kifejezés, -az anya magánjellegű. A szülő minden, ami értelmet jelent, erőt és kötelességet-az anya pedig minden, ami érzelem, áldozat és a leggyönyörűbb gyengeség a világon.
Az anya meg a szülő egy ember. De ennek az egy embernek egész más tulajdonságai nyilvánulnak meg a szülőben, mint az anyában.
Aki harmadik szobából, csukott ajtókon át is meghallja, hogy a hathetes kislánya sír, az az anya.
Aki szeretne azonnal berohanni hozzá, és egy kis jó langyos tejecskével elcsitítani azt a kis ártatlankámat –az is az anya. Aki be is rohan hozzá, kibontja, megnézi, vízteleníti, de soron kívül egyetlen korty anyanektárt sem juttat neki, hanem szigorúan alkalmazkodik az orvosilag előírt étrendhez -az már a szülő.
Akinek majd a szíve szakad ki, mikor a gyereknek fogzási fájdalmai vannak -az az anya. De aki csukamájolajat ad neki, hogy mennél hamarabb jöjjön ki mennél több foga – az már a szülő.
Általában aki képes arra, hogy a saját önszülött gyermekének beadja a csukamájolajat, azt a szörnyű, dohosan csúszós, ízetlen és mégis kibírhatatlan ízű kotyvalékot –az nem is lehet anya. Az csak szülő lehet. Aki azonban ugyanekkor képes arra, hogy azt mondja: nyönyönyö, jaj de jó, jaj de finom, és hősies elszánással a szívében, de háborgó indulatokkal a gyomrában maga is megkóstolja azt a megveszekedett csukamájolajat –az nem a szülő kérem. Az már megint az anya. Aki büszke arra, hogy az ő gyermeke olyan nagy kisfiú, hogy az idén már az első osztályba iratkozik –az a szülő. De aki az iskola megnyitásának napján sírva kíséri el a gyereket abba a tiszteletre méltó épületbe, és amikor először engedi be a többi gyerek közé, akkor úgy érzi, mintha a fia Dániel lenne, aki most lép be az oroszlánbarlangba –az már megint az anya.
Aki nappal megbünteti a gyereket, mert elszaggatta a nadrágját –az a szülő. De aki azt a kis nadrágot éjjel könnyes mosollyal foltozza meg –az az anya. Aki azt mondja: haszontalan kölyök, már megint nem tanulsz? –az a szülő. De aki fűnek fának keservesen panaszkodik, hogy annak a szegény gyereknek mennyi rengeteget kell tanulni –az már megint az anya.
Aki a kamasz fiát tánciskolába viszi –az a szülő. Aki büszkén figyeli, hogy az a haszontalan kölyök milyen ügyesen teszi már a szépet ennek vagy amannak a kislánynak –az még mindig a szülő. De aki ugyanekkor nagyokat nyel, mert úgy érzi, most kezdik elszakítani lelkétől lelkedzett magzatát, és tulajdonképpen legjobban szeretné a fia táncpartnerét azt a kacér, kis szőke démonnövendéket megpofozni –az már megint az anya.
És mégis: az anyából lesz a jó anyós a szülőből a rossz. Amely anyósi állapotot tart mindaddig, amíg meg nem születik az első unoka. És akkor valami egészen váratlan és meglepő dolog történik.
Eltűnik a szülő és eltűnik az anya. Vagy mondjuk inkább a kettő összeolvad és nagymama lesz belőle. De ez a nagymama se az anyára nem hasonlít, se a szülőre. Annyira nem, hogy állandóan hadilábon áll mind a kettővel. A szülőt ridegnek tartja, az anyát túlzottnak, és csak egyvalakivel azonosítja magát teljesen és százszázalékosan: a gyerekkel.
Mintha soha nem lett volna szülő és soha nem lett volna anya. Mintha így született volna ötvenegynéhány esztendős korában, egyenesen nagymamának.

Zádor István

PostHeaderIcon Anyura akarok hasonlítani :))

Az alábbiakból kiderül, hogy többek között miért is fontos átnézni a gyerkőcök házi feladatait :))

Vágólap01.jpgVágólap02.jpg

PostHeaderIcon Csak én, s az akiket szeretek… :)

Házikó

Nemrég az egyik ismerősünk megjegyezte, hogy milyen pici és zsúfolt a házunk…

Wass Albert sorai jutottak eszembe:

‎”…ha kérhetnék az Istentől magam számára valami szépet és nagyot, azt kérném, hogy adjon nekem is egy egyszerű kicsi házat, négy szobával, vadszőlős tornáccal, öreg körtefával. Mohos legyen a teteje, s olyan kicsi legyen, hogy ne férjen el benne izgalom, perpatvar, békétlenség. Csak én s az, akit szeretek…”

2022. május
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031