Archívum

PostHeaderIcon Csokis töltött fánk

pizap.com10.065578455571085211383839637734

Fincsi meleg fánk, benne édes csokoládé..nymm..

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt (világos tönkölyliszt)
  • 2 dkg élesztő
  • csipetnyi só
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás sárgája
  • 2 evőkanálnyi rum (én ehelyett édes, amerikai whiskey-t használok)
  • 10 dkg vaj
  • 250 ml tej
  • reszelt citromhéj
  • 2 tábla kiváló minőségű csokoládé, kockákra törve
  • olaj a sütéshez

Így készül:

A lisztet, cukrot, sót elkeverjük, a közepébe mélyedést nyomunk, ide öntjük a tejjel kikevert élesztőt, tojássárgájákat, rumot, citromhéjat. Az olvasztott vajjal az egészet alaposan összedolgozzuk, majd letakarva duplájára kelesztjük. Lisztes deszkára borítva fél cm vékony téglalap alakúra kinyújtjuk. A tészta egyik felére megfelelő távolságokra egymástól, elhelyezzük a csokoládékockákat, majd óvatosan, ügyesen ráborítjuk a tészta másik felét. Fánkszaggatóval úgy szaggatjuk ki, hogy minden fánk közepére csokikocka kerüljön. A kiszaggatott fánkokat még 10 percig pihentetjük, majd nem túl forró olajban a szokott módon kisütjük.

Langyosan kell fogyasztani, mert hidegen a csoki visszadermed benne (de olyan finom, hogy erre úgysem lesz idő) 🙂

pizap.com10.012689808849245311383839293828

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930