Archívum

PostHeaderIcon Tejszínes zöldborsó-krémleves

pizap.com13715521922342

Az apukám ismét kiszabadult a kertbe és elárasztott minket finom, zsenge zöldborsóval.  Kezdésnek készítettem egy könnyű, tejszínes krémlevest belőle. Megállapíthatom, hogy az idei borsótermés különösen édes és finom lett. Bravó apu!

Hozzávalók:

  • 0,5 dl olíva vagy repceolaj
  • 60 dkg zsenge zöldborsó
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1-2 szál lestyán
  • 3 dl tejszín

A zöldborsót az olajon a zöldfűszerekkel együtt puhára pároljuk, kevés vízzel felöntjük, majd pépesre turmixoljuk, végül a tejszínnel még egyszer összeforraljuk. Én sem sózni, sem cukrozni nem szoktam, de ahogy mondani szokás: ízlés dolga.  Nem forrón, inkább kissé behűtve tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!

 

 

 

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930